Det behöver varken vara dyrt eller svårt att äta nyttigt. Det är både lätt att laga och gott att äta sunt. Vad man behöver tänka på är att bygga sin kosthållning kring vissa basvaror.Till basvaror som man alltid ska ha hemma hör: pasta i fullkorn, ris, gärna en obehandlad sort, potatis och dessutom kan man även bunkra upp med konserver med tonfisk och musslor som är billigt och nyttigt. Lök i olika sorter är bra att ha, dels för smaken men även därför att det är nyttigt. Kryddor gör mycket för maten förstås. Gurkmeja ger fin färg och intressant smak och är dessutom oerhört nyttigt. Olivolja är bra att ha hemma.

En annan olja som är billig och oerhört nyttig är linfröolja. En matsked dagligen och man får behovet av Omega 3 och Omega 6 tillgodosett men till ett långt lägre pris än de avsevärt mycket dyrare fiskleveroljorna som man kan köpa i hälsokostbutiken. Linfröoljan till och med luktar likadant som den mycket dyrare Fiskleveroljan. Lök är bakteriedödande så det är rena hälsokosten utöver att det ger bra smak till maten. Att ha passerade tomater och krossade tomater hemma är en bra idé. Av passerade tomater kan man göra tomatjuice. En del passerade tomater och en del vatten blir en toppendrink med lykopen som är bra för huden, bland annat. Musslor innehåller mycket zink vilket är bra för sårläkning och mycket annat. Ägg ska man alltid ha hemma. De är användbara till mycket och oerhört nyttiga.

Börjar man sätta sig in i näringslära så inser man att det inte behöver vara varken dyrt, komplicerat eller tråkigt att äta hälsosamt. Att äta bra ger så mycket mer. Man blir fylld av energi, stark och frisk, vilket i sin tur gör att man orkar mer och kommer på bättre idéer. Prova så får du se!